28 november 2019
Laat wat Winterlicht in je hart toe

Prullaria scoren op een Kerstmarkt? Het kan! Maar er is een alternatief dat je in een veel warmere feeststemming brengt. Op zaterdag 14 december leidt Festival Winterlicht je namelijk langs de meest hippe straatjes van twee toch al hippe wijken. En doe je onderweg ook nog eens drie sfeervolle pleinen aan, waar je wordt ‘getrakteerd’ op muziek, theater, kinderwinterspelen en de oudste zweefmolen van Nederland. Je kerstinkopen worden dit jaar dus een feestje!

Op 14 december waan je je even in winterwonderland. Tussen 12:00 en 22:00 uur veranderen het Regentessen- en Zeeheldenkwartier in een supersfeervolle route langs toffe lokale ondernemers. Van hebbedingetjes bij De Maan is Rond tot tweedehands merkkleding voor kinderen bij Achtung! Baby, en van vintage vondsten bij Wauw tot de kinderboeken van Alice in Wonderland. Je ontdekt alle plaatselijke pareltjes! Ook als het op eten aankomt, want lunchrooms en restaurantjes zijn er genoeg. Tussendoor bijtanken doe je op de drie pleinen die je tegenkomt. Waai uit in een ‘klassieke’ zweefmolen op het Prins Hendrikplein. Geniet van muziek en theater op het Regentesseplein. En laat de kinderen zichzelf warmspelen en -sporten op het Koningsplein. Even geen puf meer? Het schattige Winterlicht Express treintje voert je gratis naar de volgende bestemming...
 

Kerstliedjes en verwenmomenten

Ook leuk: bij Winterlicht draait niet alles om kopen, kopen, kopen. Zo worden veel activiteiten op pleinen in de wijk, ‘gewoon’ door buurtbewoners georganiseerd en zingt het Winterlichtkoor kerstliedjes voor eenzame ouderen. Organisator Patty Broese van Groenou van Pepe Den Haag: “Winterlicht is echt een coproductie. Van twee wijken. En van bewoners, Voor welzijn en winkeliers. Zo kun je bewoners die het bijvoorbeeld wat lastig hebben, op een verwenmoment trakteren. Want Kerst hoort in het teken te staan van solidariteit, van samen zijn. Dat gevoel mis ik een beetje op sommige kerstmarkten, waar iedereen maar wat ‘spullen bij elkaar grabbelt’. Die een maand later misschien in de plastic container verdwijnen. Winterlicht is anders. Warmer. Meer gericht op samenzijn. En vooral veel gezelliger!” 

Bekijk hier het volledige programma!