Informatie

Op wandelafstand van de binnenstad van Den Haag vind je het hippe Zeeheldenkwartier. In deze oude multiculturele Haagse stadswijk vind je een verscheidenheid aan leuke woonwinkels, trendy designwinkels, goede koffietentjes, super gezellige lunchrooms, cafés, echte bakkers, de beste wijnwinkels van Nederland, zonnige terrasjes, een funky T-shirt shop, custom gitaarwinkels, tattooshops en zelfs het eerste eco hotel van Nederland.

Kortom, in de Prins Hendrikstraat, Piet Heinstraat en de Zoutmanstraat vind je de über-hipste Speciale Zaken van Den Haag. Het zeeheldenkwartier is zeker een bezoekje waard als je net even wat anders wilt! Kom het zelf ontdekken of proef hier alvast wat van de sfeer. 

Historie

Het Zeeheldenkwartier in Den Haag is, met ruim 10.000 inwoners en meer dan 50 nationaliteiten, een echte multiculturele wijk.

Bekijk de historie per straat op de oudere website van het Zeeheldenkwartier!

Een sfeervolle buurt in de nabijheid van het centrum met sjieke herenhuizen, nieuwbouwflats en hofjes. Het Zeeheldenkwartier is een van de oudste Haagse stadswijken. Het grootste gedeelte is gebouwd tussen 1870 - 1890 in de veenpolder 't Kleine Veentje en bestaat eigenlijk uit een Zeeheldenbuurt en een Dichtersbuurt. Een recht stratenpatroon met een hoge bebouwingsdichtheid kenmerkt deze buurt.

In 1981 werd het Zeeheldenkwartier aangewezen tot stadsvernieuwings- gebied. Naast sloop en nieuwbouw is een groot gedeelte van de particuliere woningvoorraad verbeterd. Het Elandplein, het Bonbonplein en het Jenny Plantsoen zijn aangelegd en de winkelstraten Piet Heinstraat, Prins Hendrikstraat en Zoutmanstraat kregen hun oude glorie terug.

Auto

Volg de aanwijzingen op Googlemap, deze geven goede aanwijzingen.

Openbaar vervoer

Het Zeeheldenkwartier is bereikbaar met bus 24, Tram 3, Tram 1 en tram 17.

Tram 3

Halte Elandstraat, halte Van Speijkstraat.

Bus 24

Halte Laan van Meerdervoort.

Bus 33

Halte Elandstraat

Tram 1

Vredespaleis of halte Javastraat

Tram 17

Halte Zoutmanstraat en Elandstraat.

Meer informatie op de website van HTM

PARKEREN

Let op!

Betaald parkeren in het Zeeheldenkwartier
Maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 24.00 uur
Zondag van 13.00 tot 24.00 uur


Parkeerterrein Albert Heijn XL

Elandstraat 160.

Maandag t/m zaterdag 8.00 - 22.00 uur

Zondag 10.00 - 18.00 uur.