Arts & Crafts

Goedman - Lijstenmakerij


Van foto’s, schilderijen en tekeningen tot fysieke objecten en textiele werken: Lijstenmakerij Goedman voorziet ze allemaal van een even fraaie als functionele omlijsting. Ons met zorg samengestelde assortiment omvat lijsten van gerenommeerde leveranciers én zelfontwikkelde profielen die worden vervaardigd in onze eigen houtwerkplaats. Zo kunnen we altijd een lijst aanbieden die aansluit op uw persoonlijke smaak en budget. Van klassiek tot modern, en van sober tot uitbundig. Loop eens binnen voor een vrijblijvend advies. We informeren u graag!

PROFESSIONEEL ADVIES

Ieder kunstwerk is anders. En dus vraagt iedere inlijsting om een andere benadering, zodat het werk goed tot zijn recht komt. Wat heeft het kunstwerk nodig? Hoe wordt het optimaal beschermd? En welke stijl lijst spreekt u aan?

Het beschermen en behouden van het werk zijn voor ons zeer belangrijk; een inlijsting moet conserveren. Tegelijkertijd vinden we het een uitdaging om erachter te komen wat u mooi vindt, want er zijn altijd meerdere alternatieven die bij een kunstwerk passen. Eigenlijk maken we stiekem dus ook een menselijk profiel.

Inlijsten op diverse niveaus

Een dierbaar krantenknipseltje dat bijna uit elkaar valt, vraagt om een andere aanpak dan een foto die op aluminium is geplakt. Goedman Lijstenmakerij houdt daar altijd rekening mee.Waar nodig lijsten we op museumniveau of conserverend in. In alle gevallen maken we gebruik van zuurvrije materialen. Bovendien kunt u kiezen voor beschermend art glass.

Uitgebreid advies 

We adviseren over het profiel, de kleur en breedte van het passe-partout en de glassoort. Daar gaan we best ver in. Onze Franse passe-partouts zijn bijvoorbeeld handgesneden. Bij foto’s werken we vaak met een passe-partout op cellulosebasis. Onze passe-partout machine kan verschillende vormen en/of meerdere gaten snijden. We kunnen profielen verdiepen, kleuren of floaters maken. En dankzij onze nieuwe, sterk uitgebreide werkplaats, zijn ook grotere projecten geen probleem. Plus: we adviseren u graag op uw locatie over inrichten, ophangen en logistiek.

RESTAURATIE

Soms is een kunstwerk door de tijd aangetast. Een heftig rokende oudtante kan uw erfstuk onder een dikke laag tabaksaanslag hebben verstopt.Een doek kan bij een ongelukkige val zijn gescheurd. Een lekkage kan lelijke vochtplekken op een tekening hebben gemaakt. En een aquarel kan zo sterk zijn vergeeld dat het lichte, vrolijke karakter verloren is gegaan. Een restauratie kan in die gevallen uitkomst bieden.

Lijstenmakerij Goedman werkt samen met ervaren papier- en schilderijenrestauratoren. Benieuwd of restauratie de staat van uw kunstwerk kan verbeteren? Laat het toetsen en u ontvangt een vrijblijvende offerte. Omdat ieder kunstwerk en iedere restauratie uniek is, worden de restauratiewerkzaamheden altijd zorgvuldig met u afgestemd. In sommige gevallen, zeker bij werken op papier, kan het verstandig zijn niet tot restauratie over te gaan. Een hoogwaardige reproductie is dan een betere oplossing. Ook dat traject kunnen wij voor u verzorgen.

Prins Hendrikstraat 41
2518 HJ Den Haag

T 070 3451324
lijstenmakerij@rolfgoedman.nl
http://goedmanlijsten.nl/


Openingstijden
Maandag
10:00 - 18:00
Dinsdag
10:00 - 18:00
Woensdag
10:00 - 18:00
Donderdag
10:00 - 18:00
Vrijdag
10:00 - 18:00
Zaterdag
10:00 - 17:00
Zondag
-
Atelier Azadeh

Piet Heinstraat 98

La N'atelier

Zoutmanstraat 18a

And Conceptstore

Piet Heinstraat 92A

de ontwerpvloot

Zoutmanstraat 51A

Zilveratelier van Grinsven

Zoutmanstraat 26

Chairs

Zoutmanstraat 106

Watt Design

Laan van Meerdervoort 94a

Harddata Systems

Zoutmanstraat 20 A

Goedman - Lijstenmakerij

Prins Hendrikstraat 41

SHARRY BAG LEERATELIER

Prins Hendrikstraat 144

Studio Guthschmidt

Piet Heinstraat 52

Guitar Chop Shop

Zoutmanstraat 37

Kemper Fietsen

Waldeck Pyrmontkade 454

Bendhor le Fay

Prins Hendrikstraat 84

Scooter Cor

Prins Hendrikstraat 66

Goedman

Prins Hendrikstraat 51

Galerie Pied-à-Terre

Prins Hendrikstraat 162

Memare

Piet Heinstraat 115

Kees Knaap Zeefdruk

Prins Hendrikstraat 74/76