1 september 2019
Buurtbios - Chronos

Zin in een ontspannen filmavond met de buurt? Drijf-in met je eigen stoel in de openlucht! Grootbeeldfilmtheater Omniversum en Grandcafé Victoria slaan op de zondagen de handen ineen en presenteren in augustus en september prachtige films, op het Prins Hendrikplein midden in het Zeeheldenkwartier. De avond start bij zonsondergang rond 21:30 uur, duurt gemiddeld 45 minuten, is geschikt voor alle leeftijden en geheel gratis!

Het Omniversum heeft vier kwalitatieve klassiekers geselecteerd waaronder op 1 en 29 september: Chronos

Chronos is een visuele en muzikale reis door de tijd. De film toont de grootsheid van de natuur tegenover de scheppingen van de mens. Chronos toont het jachtige leven in de moderne metropolen als contrast zien op de rust van majestueuze Stonehenge of de oude piramides van Egypte en de Grand Canyon in Amerika. De geschiedenis van onze cultuur als opponent van de ontwikkelingen in de natuur. De met muziek omringde beelden vormen zo een visuele symfonie in zeven delen met beelden van landschappen, beelden van wereldwonderen en beeld van monumenten van steden in de werelddelen Afrika, Amerika, Azië en Europa. Chronos eindigt met een duizelingwekkende tocht voor de kanalen in Venetië en over de Parijse Seine.

Buurtbios wordt mede mogelijk gemaakt door: Team Typisch, Den Haag To Go, Omniversum, Grand Cafe Victoria, Gemeente Den Haag en Fonds 1818