Food, Drinks & Sleep

Schouten wijn&gedistilleerd import


Reeds 3 generaties een begrip als leverancier voor kwaliteitswijnen en meer. Buiten de slijterij, hoek Prins Hendrikstraat/Tasmanstraat gebeurt oneindig veel meer dan de meeste bewoners in de buurt denken. Een van de redenen dat de slijterij alleen aan het einde van de week een aantal uren is geopend, komt door landelijke activiteiten in de wijnhandel. Slechts 3% procent van de totale omzet wordt verkocht in de slijterij op de hoek, die slechts 3 halve dagen, aan het einde van de week is geopend, De omzet van de landelijke activiteiten in de wijnhandel 97%. Wat in de slijterij verkocht wordt is voor 99% eigen, rechtstreekse import.

 

Vroeger stond het bedrijf vooral bekend als kwaliteits distillateur van Jenevers, Likeuren en andere distillaten die o.a. werden verkocht met de namen Jonge Schouten, Oude Schouten, Vieux Baillis enz.. De distillatie ketels stonden continue te werken en het hele proces daarna met het afvullen van de flessen, etiketteren, capsuleren en dergelijke was zeer arbeidsintensief. Toen kwam een periode van enorme prijs dumping. Er werd dag en nacht gewerkt en enorm veel verkocht maar de marges waren zo klein dat het moeilijk werd om het hoofd boven water te houden.

 

Anja en Gommair Schouten namen 42 jaar geleden het bedrijf over van Gommair’s ouders en gooiden meteen het roer helemaal om. Dat bleek uiteindelijk een goeie greep te zijn. Door beiden werd de vinologen opleiding gevolgd. Er werd in Nootdorp een bedrijfspand aangeschaft, waar de trailers uit buitenland makkelijk kunnen lossen. En er werd natuurlijk een heftruck gekocht. In het magazijn in Nootdorp kunnen per soort wijn of gedistilleerd 3 pallets op elkaar worden geplaatst. De start begon met import van wijn uit Duitsland en in de loop der jaren is dat uitgegroeid tot import uit alle belangrijke regio’s van Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Hongarije, België, Chili, Zuid Afrika en zelfs China. Leen, een trouwe medewerker die vanaf een jochie van 16 jaar bij de familie Schouten begon met flessen spoelen, heeft zichzelf ontwikkeld en beheert nu o.a. het magazijn in Nootdorp en reguleert het logistieke deel. Minimaal. eens per week worden de orders voor klanten door een transportbedrijf opgehaald en afgeleverd in heel Nederland. Leen factureert en verzorgt ook de aangiftes naar de douane. Daarnaast bezorgt Leen in Den Haag aan retailers en restaurants. Op donderdag en vrijdag middag staat hij in de winkel. Op zaterdag staat Anja Schouten zelf in de winkel en de andere dagen van de week heeft zij het contact met producenten in het buitenland, verzend offertes aan bedrijven en klanten en doet zij de marketing. Gommair bezoekt de grote afnemers en maakt met hen de jaar afspraken. Daarnaast bezoekt hij ook de betere horeca en slijterijen. Zij zijn er trots op dat zij o.a. al jaren een wijn uit de Franse Jura leveren aan het 3 sterren restaurant Librije in Zwolle. Er is in de loop der jaren enorm veel veranderd. Vanaf het begin van de ommezwaai werd deelgenomen met een eigen stand op vakbeurzen in de wijnbranche, slijters vakbeurzen, beurzen voor kerst- en relatiegeschenken, landelijke proeverijen voor retail en horeca en de Slagers Vakbeurs(i.v.m. levering aan Keurslagers, Gildeslagers enz.).

 

Naast inkoop van wijnen en gedistilleerd in het buitenland, staat niet alleen kwaliteit hoog in het vaandel. Ook het meedenken met de klanten is belangrijk. Mathieu, die zijn werkzaamheden hier al 11 jaar op kantoor heeft, verzorgt mede de creatieve zaken, zoals wijnkaarten, schapskaartjes en eigen etiketten met bedrijfslogo. De flessen wijn met eigen etiket worden meestal gebruikt als relatiegeschenk voor bedrijven. De vertegenwoordiger die slijterijen en horeca bezoekt woont in Zeeland en werkt al 17 jaar in het bedrijf. Daarnaast wordt gewerkt met een freelancer in Gelderland en worden aan aantal producten verspreid via landelijk werkende groothandels die gezamenlijk alle verkooppunten van slijterijen afdekken. Als service wordt aan horeca verstekt: advies voor samenstelling van de wijnkaart wijnkaarten tafelkaarten geplastificeerd Schapskaartjes (eventueel met logo van het betreffende bedrijf) voor retailers Het speciale van het bedrijf is, dat met een team van slechts 5 vaste medewerkers, wordt geleverd door heel Nederland aan zelfstandig werkende bedrijven en ook aan de grootste overkoepelende organisaties. Een belangrijke pijler in het bedrijf zijn ook kerst- en relatiegeschenken. Daarvoor worden diverse mogelijkheden geboden en kan een keuze worden gemaakt uit het grote assortiment wijnen, gedistilleerd en aanverwante artikelen in mooie geschenkverpakking. - kerst en relatiegeschenken kant en klaar - geschenkkistjes of dozen die men zelf kan aanvullen met eigen producten - tevens bestaat de mogelijkheid wijnflessen te voorzien van eigen etiket en/of een bedrijfsnaam met logo - ook kunnen andere of eigen artikelen worden mee verpakt

 

Kies uitsluitend voor kwaliteit. 

In het team werken 3 vinologen, die, alvorens tot aanvulling van het assortiment over te gaan, gezamenlijk de wijnen keuren. Uitsluitend bij een unanieme tevredenheid met betrekking tot de kwaliteit van de wijn, wordt tot aanschaf voor het assortiment overgegaan. Biologische wijnen. Ook in deze categorie worden wijnen aangeboden. Biologische port is over enkele maanden beschikbaar. Assortiment rechtstreekse import uit Europa en daarbuiten. Uitgebreid assortiment wijnen uit een 10-tal landen Veel specialiteiten in wijn en gedistilleerd.

Tasmanstraat 131
2518 VM Den Haag

T 070-3454202
info@schoutenimport.nl
http://www.schoutenimport.nl


Openingstijden
Maandag
-
Dinsdag
-
Woensdag
-
Donderdag
13.00 - 18.00
Vrijdag
13.00 - 18.00
Zaterdag
10.00 - 16.00
Zondag
-
Hendriks Fish&Drinks

Prins Hendrikstraat 55A

Chocolatine Pâtisserie

Prins Hendrikstraat 32

Single Estate Coffee Roasters

Piet Heinstraat 15

My Cookery Kookstudio

Prins Hendrikstraat 74

Fast & Vegan

Piet Heinstraat 96A

Maison Indochine

Piet Heinstraat 104

Bistro La Cigogne

Piet Heinstraat 97

Van Kinsbergen

Prins Hendrikplein 15

Haley's Comet Breakfast Club

Piet Heinstraat 133

Your Piece of Cake

Prins Hendrikstraat 32a

Traiteur menu-thuis.nl

Piet Heinstraat 82a

Menny's Kitchen

Piet Heinstraat 66

Bij Lotje

Elandstraat 55

Chiapas - Taco Cartel

Prins Hendrikstraat 105

Vincenzo's

Prins Hendrikstraat 75

Buddha Bowl

Prins Hendrikplein 22

Feeling Good Juices

Prins Hendrikstraat 137

De Groene Parel

Tasmanstraat 129

Pas du Poespas

Piet Heinstraat 36

Lavinia Cakes'n Buttons

Piet Heinstraat 103A

Retroking Interior + Coffee

Zoutmanstraat 77

HUMMUS Den Haag

Prins Hendrikstraat 60

De Sushimeisjes

Prins Hendrikstraat 96

Herbal Spirit - Smartshop

Prins Hendrikstraat 175

Amici Ristorante

Van Speijkstraat 43

John & Junes - Lunchroom

Tasmanstraat 128

Karsten & Kuiper

Van Diemenstraat 132

PIM

Prins Hendrikstraat 113

CAFÉ BLOSSOM

Anna Paulownastraat 70c

Restaurant Room

Anna Pauwlonaplein 16

Namasté Café

Prins Hendrikplein 18

Chef India Express

Prins Hendrikstraat 54

Sushi Tokyo

Zoutmanstraat 75

Court Garden Hotel

Laan van Meerdervoort 96

Bagels & Beans

Piet Heinplein 3

Crunch café / catering

Piet Heinstraat 108 A

Waroeng Soeboer

Piet Heinstraat 114

Italy

Piet Heinstraat 20

Capo Cucina

Piet Heinstraat 47

bij Clarence

Piet Heinstraat 60 A

Taste of Persia

Piet Heinstraat 8

Grand Café Victoria

Prins Hendrikplein 10

Hotel Sebel BV

Prins Hendrikplein 20

Smokey's Spareribs & Catering

Prins Hendrikstraat 146

Appeltje Eitje

Prins Hendrikstraat 69

Bakkerij Maxima

Prins Hendrikstraat 78

Curry & Cocos Thai Food

Prins Hendrikstraat 83

Nomad Bistro Wine Bar

Zoutmanstraat 51 C

Restaurant Javaanse Vlam

Zoutmanstraat 90

Snackbar Prinsekelder

Van Speijkstraat 58