15 januari 2017
Nieuwjaarsconcert in Elandkerk matinee voorstelling

Symfonie-orkest Musica start 2017 met een prachtig programma. Bruch and Bruckner staan op de lessenaar. Jos Schroevers, de nieuwe dirigent van Musica, leidt het orkest. Concerten vinden plaats op vrijdagavond 13 januari (20.00) in de Bernadettekerk in Rijswijk en op zondagmiddag 15 januari (15.00) in de Elandstraatkerk in Den Haag. Solisten zijn Julien Hervé (klarinet) en Darija Kozlitina (altviool).

De middag begint met een schitterend dubbelconcert; dat van Bruch, geschreven voor klarinet en altviool. Met Julien Hervé (klarinet) en Darija Kozlitina (altviool) heeft Musica twee fantastische solisten aangetrokken. Beiden lid van het Rotterdam Philharmonisch orkest, waar Julien Hervé ook nog de solo-klarinettist van is.

En na de pauze staat de 3e Symfonie van Bruckner op de lessenaar. Waar de première in 1877 niet helemaal vlekkeloos verliep voor Bruckner - publiek en een deel van de musici liepen weg - kijken we er naar uit om u 140 jaar later een prachtige avond de bezorgen met deze indrukwekkende symfonie.

Orkestvereniging MUSICA mag zich al ruim 105 jaar een onmisbaar onderdeel van de Haagse muziekwereld noemen. Een daverend lustrumconcert in een uitverkocht Zuiderstrandtheater een jaar geleden kon dat niet mooier illustreren.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Musica Den Haag, www.musicadenhaag.nl

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Datum en tijdstip

Zondag 15 januari om 15.00 (matinee)

Locatie

15 januari: Elandstraatkerk, Elandstraat 194, Den Haag

Programma

Max Bruch, Concert voor klarinet en altviool

Anton Bruckner, Symfonie nr 3 in D mineur

Solisten

Julien Hervé – klarinet

Darija Kozlitina - altviool

Dirigent

Jos Schroevers

Kaarten aan de zaal zijn € 17,50.

Voorverkoop via concert4you.nl, Musicaleden, Muziekhandel Albersen of de website van Musica € 15,00.

Jeugd t/m 18 jaar betaalt € 10,00.