14 december 2016
Instatour Zeeheldenkwartier

Zaterdag 10 december vond alweer de 5e en laatste Instatour van 2016 plaats door het Zeeheldenkwartier. Voor degenen die de Instatour nog niet kennen even een korte uitleg. De Instatour wordt georganiseerd door de zusters van De PR Kliniek in samenwerking met zeeheld Anuschka van Hipaholic. In een tour van 4 uur leiden zij de deelnemers langs de leuke hotspots van het Zeeheldenkwartier en geven de deelnemers tips en tricks over instagram en smartphone fotostyling. De tour begint met koffie en iets lekkers en er wordt tussendoor geluncht. De winkels die bezocht worden variëren in aanbod en soort winkel. Er is een selectie gemaakt die de veelzijdigheid en de sfeer van de wijk duidelijk laat zien. De ondernemers vertellen de deelnemers wat over hun winkel. Er worden foto’s gemaakt die de deelnemers gretig delen op instagram. Zo levert de tour niet alleen meer voetstappen naar de wijk maar ook free publicity. Zoek maar eens op instagram op #instatourdenhaag of #zeeheldenkwartier

De tour van afgelopen zaterdag was een speciale, in kerstsfeer. Het is voor de organisatie fijn om te merken dat de Instatour ook bij de ondernemers zo leeft. Marenthe had in haar studio in de Zoutmanstraat allemaal leuke fotogenieke hoekjes gecreëerd om te fotograferen en Eva van Wauw bood spontaan aan om een kerst goodiebag weg te geven. Het idee achter de kerstbal in de tas vonden de deelnemers mooi. De deelnemers laten altijd merken de persoonlijke verhalen van de ondernemers erg te waarderen.
Ook krijgen nieuwe bedrijven in onze tour (zo ver als passend in de tour) wat extra exposure. Deze tour begon bij Lavinia: prachtig geserveerde koffie en thee, met daar bij een stukje zalig chocolade citroentaart.
Het was hartverwarmend om te zien dat de ondernemers de deelnemers tijdens deze kersttour extra verwenden met lekkers en kado’s. Zo trakteerde DesignRoom NL op Engelse mince pie en had Guler van Yurtstore voor alle deelnemers een mooi kerstkado. De lunch bij de Pastakantine viel goed in de smaak bij iedereen.
De laatste stop was Bar en Zo waar Barro de dames trakteerde op zelfgemaakte chocomel. Elke tour is er ook een “prijsvraag” voor de mooiste foto. Een ondernemer die bezocht wordt tijdens de tour biedt een prijs aan voor de mooiste foto gemaakt in zijn winkel. Dit keer was de beurt aan Bar en Zo.
Ook tijdens deze laatste Instatour van 2016 zat de stemming er goed in. De deelnemers gaan altijd enthousiast, geïnspireerd en geraakt door de mooie verhalen weer naar huis. Het is fijn om te merken dat sfeer in de groep altijd zo goed is. Moet de gezelligheid van de wijk zijn. Of toch die leylijnen?

In 2017 worden er weer 5 tours georganiseerd. We kijken er naar uit!

Voor meer info, volg Instatour op Facebook: https://www.facebook.com/InstatourDenHaag/

http://deprkliniek.nl/

http://www.hipaholic.nl/